1. Hem
  2. /
  3. Luftbehandlingsaggregat
  4. /
  5. Blauair Standard

Blauair Standard

Beskrivning

Kompaktaggregat i flera olika utföranden med tillförlitlighet som främsta ledord. I aggregatet sitter noga utvalda komponenter smart placerade i aggregatet för att effektivisera utrymme och prestanda. Blauair standard kommer med högeffektiva och steglöst styrda EC-fläktar som standard.

Hölje

Aggregatets hölje är gjort av en ramprofil och sandwichpaneler. De aluzink-beklädda panelerna är isolerade med 50 mm värme- och ljudisolerande mineralull.

Fläktar

Aggregatet kommer levererat med smarta EC-fläktar med bakåtböjda skovlar. Dessa fläktar kan regleras steglöst. Fördelen med dessa fläktar är funktioner som mjukstart, låg energiförbrukning och låg ljudnivå. 

Utomhusutförande

Vid utomhusutförande sitter skyddande huvar monterade vid anslutningar för att hindra luftströmmen från att dra med sig vatten och snö in i aggregatet.

 

Filter

I aggregatet sitter påsfilter (M5/F7) som standard som oftast uppfyller ställde krav. I vissa fall ställs det högre krav och då finns alternativ som Hepa-filter och filter av aktivt kol som tillval.

Växlare

Aggregatet finns tillgängligt med både roterande- och motströmsvärmeväxlare.

Värmepump

Blauair standard kan fås med integrerad värmepump i reversibelt utförande vilket gör det möjligt att köra både kyla- och värmereglerad tilluft. Sådana system är mycket effektiva med en faktor 1:8. Det innebär att för varje tillförd kilowatt producerar enheten 8 kW värme eller kyla.

Styrsystem

Aggregat går att få med 3 olika styrsystem, eller helt utan styr.

Användning

Aggregaten kan konstrueras för många olika applikationer och ändamål. Kontor, skolor, badhus, industrier, bostäder, mm.
Blauair standard finns som standard i flera olika storlekar med flöden upp till 80 000 m³/h.