1. Hem
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Kundanpassat modulagregat

Kundanpassat modulagregat

TVÅVÄGS VÄRMEÅTERVINNING FÖR MINIMALA DRIFTSKOSTNADER

Vi presenterar det senaste tillskottet i vår breda projektportfölj – en moduluppbyggd luftbehandlingsenhet med en luftkapacitet på 23 000 m3 / h byggd enligt de exakta specifikationerna för ett stort köpcentrum.

Denna högteknologiska enhet har tre värmepumpar och en plattvärmeväxlare.

I denna konfiguration återvinns termisk energi i två steg: först i plattvärmeväxlaren och sedan med tre värmepumpar. Denna kombination av teknik gör enheten till en mångsidig lösning för luftbehandling med kapacitet för luftuppvärmning och kylning. Enheten kan återvinna en stor del av frånluftsvärmen eller kylan, vilket minskar driftskostnaderna – även vid en så pass stor anläggning.

Plattvärmeväxlaren representerar det första steget i värmeåtervinning. Värmeväxlaren överför upp till 77% av frånluftsvärme eller kyla till tilluftsströmmen beroende på säsong.

De tre toppmoderna reversibla värmepumparna representerar det andra steget i värmeåtervinningen. Värmepumparna kan värma upp eller kyla ned luft till den temperatur som operatören ställer in. Eftersom värmepumparna inte slösar bort energi direkt med uppvärmning eller kylning av luft och bara överför den från källa till källa, ger de mycket högre driftseffektivitet jämfört med konventionella värmesystem. Konfigurationen med tre pumpar garanterar enastående energieffektivitet, stabil drift och smidig reglering av enhetens driftsparametrar vid både små och stora fluktuationer i tilluft och frånluftstemperatur.

I och med den helt integrerade lösningen i enheten behövs det inte monteras ytterligare extern utrustning på fasaden eller inne i byggnaden. Inom systemet transporteras värmen av R410A, ett miljövänligt klorfritt köldmedium, som inte skadar jordens ozonskikt.

Denna Aero-enhet är en multifunktionell luftbehandlingsenhet byggd för att säkerställa kontinuerligt reglerat luftutbyte i byggnaden, uppvärmning eller kylning samt luftrening med ett tvåstegsfilter i form av G4 (grovt filter) och F7 (fint filter) som håller kvar damm, sot, allergener och andra små partiklar större än 1 mikron i diameter. I kombination med en serie externa sensorer kan Aero också övervaka fuktighetsnivån och VOC-innehållet i köpcentret.

Att utrusta ett ventilationssystem i en stor kommersiell eller industriell fastighet är alltid en unik och spännande upplevelse eftersom varje projekt kräver ett anpassat tillvägagångssätt, med tanke på att en mängd olika miljöfaktorer och systemkonfigurationen ska anpassas till byggnaden för att specifika driftsförhållanden ska tillgodoses.

Ännu ett lyckat projekt och en nöjd kund skrivs in i portföljen!

Enligt resultaten från driftsättningstesterna uppfyllde enheten som konstruerats och byggts av oss helt uppfylla kundens specifikationer. Denna unika enhet kommer att vara hjärtat i ett helt värme-, ventilations- och luftkonditioneringssystem i byggnaden för att upprätthålla en hälsosam andningsmiljö och säkerställa besökarnas komfort året runt.

Applikationer

renewable energy landscape

Energibesparing

Man beräknar att runt 50% utav en normal byggnads livscykelkostnad går till energianvändning, vilket är en tillräckligt...

Tork-/befuktningsystem

Våra luftbehandlingsaggregat med beteckning -DH- har en sektion med kondensoravfuktning ofta i kombination med delvis recirkulerande luft....

Ishallar

En person i vila avger 40 gram vattenånga per timme och en hårt arbetande ishockeyspelare avger ca...

Gjuterier stofthantering

Idag handlar det lika mycket om att skydda miljön utanför gjuterierna som inne, genom att filtrera bort...

Skapad av: Modhs Webbyrå 2022